Om Filucka


MIN VISION - DEN STORE DRØM: 

At alle kan være dem selv, som de er - uden filter og uden skam og uden at føle sig forkerte eller værdiløse.

MIN MISSION - DET JEG ER HER FOR:

At støtte, inspirere og motivere mennesker til at stå ved dem selv - og gøre op med glansbilleder, tabuer og myter. 

MINE VÆRDIER - DET JEG STÅR FOR:

Frihed, kærlighed, livsglæde, mod og autencitet.


Pic værftet

  

Om Filucka

Født i 80, fyrre år og flyvende og bor i Faaborg på Fyn. Har en svaghed for sprog og tydeligvis  F'er, der er bare så mega mange fede, fantastiske, fornøjelige, finurlige og fabelagtige ord, der begynder med F!

Bader i havet hver dag, har droppet alkohol, junkfood og rygning - har til gengæld en kæmpe svaghed for chokolade og kaffe.

Elsker bøger og skriver selv, udgav i 2019 bogen Fang Drømmene - Find modet til at gå din egen vej mod et liv i Frihed. Et emne jeg også tager ud og holder foredrag om - jeg drømte engang om at blive skuespiller, og elsker stadig at stå på en scene, inspirere mit publikum, få dem til at grine og give dem nogle fede AHA-oplevelser.

 

Det formelle

Jeg har haft næsten alle de ufaglærte jobs, der findes - jeg har langet burgere over disken på Burger King, lavet slik på Pingvin-fabrikkernes nathold, været postbud og pædagogmedhjælper, rengøringsdame og opvasker, lagermedarbejder og natportier på et hotel. Jeg har også arbejdet i min fars frimærkehandel og i en bingohal i England, for nu at nævne de lidt mere eksotiske.

I 2007 troede jeg, at jeg havde fundet min rette hylde i hotelbranchen, hvor jeg kom ind "fra gaden" og steg i graderne. Jeg overvejede at gå efter toppen og stå på karriereræset - men blev i 2012 sygemeldt med stress og fandt ud af, at det (heller) ikke var den rigtige vej for mig.

Så uddannede jeg mig til socialpædagog i stedet og blev færdig i 2015, men det var ikke meget bedre, og efter 4 år med dårligt psykisk arbejdsmiljø, flere sygemeldinger og chefer, der enten var fraværende eller ligeglade, fik jeg nok og gik all-in som selvstændig. Det var i august 2019.

Jeg har i løbet af de sidste 7 år uddannet mig til socialpædagog, kognitiv mentor, performance- og executive coach samt mentaltræner. Jeg ved med andre ord en hel del om mennesker, og hvad der skal til for at vi trives.

 

Og så den lange version, hvis du virkelig er nysgerrig - eller bare keder dig

Jeg har altid været anderledes. Et meget specielt barn, der rettede på de voksne og kunne læse inden jeg startede i skole. Jeg var en selvstændig drengepige, der som 3-årig bad mine forældre om at banke på døren til mit værelse (jeg havde vel også ret til privatliv!), og som 5-årig bad om at få en bikini frem for en badedragt - og smed overdelen væk.

Som både ene- og ønskebarn, vidste jeg hvad jeg ville og ikke ville. Men det var ikke nemt for mig at få venner, og efterhånden som jeg blev ældre og smagte på livets barske realiteter, voksede der et behov frem for at passe ind.

...

Da jeg var 13, blev min mor alvorligt syg og jeg var tæt på at miste hende. Der var ikke nogen, der talte med mig om det, for som altid udstrålede jeg handlekraft og selvsikkerhed, og ingen så min smerte. Jeg orkede ikke længere at være en ener og gå mine egne veje, og jeg kunne ikke overskue at mærke mig selv og mine følelser.

Så jeg begyndte at undertrykke dem, med alkohol, smøger, hash og den ene forelskelse efter den anden. Jeg blev mere udadvendt og fik masser af venner, men der var ikke nogen, der nåede helt ind til  mig. Mit inderste og mine følelser var lukket land.

Da jeg var 16, blev jeg selv temmelig syg, og da jeg var 17 oplevede jeg at en jævnaldrende pige døde for øjnene af mig. Da jeg var 18, flyttede jeg til England i et år, og tog alle de stoffer jeg kunne komme i nærheden af.

...

Det var først som 20-årig, det begyndte at gå op for mig at der var noget galt. Pludselig kunne jeg godt mærke, at jeg ikke havde det godt - jeg var ikke glad. Overhovedet ikke. Stofferne efterlod jeg i England, undtagen hashen, som i stigende grad blev en del af min hverdag.

I årevis ledte jeg efter den der følelse af livsglæde, for jeg vidste faktisk ikke hvad der gjorde mig glad. Jeg vidste, hvad jeg skulle gøre for at holde den værste smerte og de mest trykkende tanker på afstand, men det kom der ikke meget glæde ud af!

Til gengæld oplevede jeg intens selvlede, for jeg lyttede til min indre dommer, der fortalte mig at jeg ikke var god nok, ikke fortjente et godt liv og ikke var værd at elske. Og at det hele i øvrigt var min egen skyld!

...

Men jeg VILLE finde livsglæden! Så jeg læste en masse selvudviklingsbøger og gik til diverse terapeuter, for at de skulle fikse mig, for jeg havde jo besluttet at det var mig, der var noget galt med!

De kunne give mig en masse anerkendelse, støtte og redskaber til selvudvikling - men de kunne ikke fikse mig. For som jeg efterhånden fandt ud af, var der ikke noget galt med mig - men der var noget galt med de historier, jeg fortalte mig selv om hvad jeg kunne og ikke kunne.

Hvem jeg var og hvad jeg kunne tillade mig.

Hvad og hvem jeg skulle være for at blive elsket.

...

I dag har jeg sejret over mig selv, min frygt og min indre dommer igen og igen. Det betyder bl.a. at jeg har:

 • Skiftet nogle rigtig dårlige vaner ud - bl.a. daglig hashrygning, weekenddruk, meningsløs sex og junkfood - med gode vaner, som understøtter min udvikling og min balance
 • Gået fra at undertrykke store dele af mig selv – især de feminine – til at insistere på at give plads i mit liv til alt, der er mig – især det feminine!
 • Rykket mig fra at føle mig som offer for omstændighederne til at tage det fulde ansvar for mit liv, og udfylder i dag både rollen som kærlig forælder og autoritær leder i mit eget liv
 • Besluttet mig for at være nysgerrig frem for dømmende – ikke mindst overfor mig selv
 • Skrevet og udgivet en bog
 • Brudt med vigtige mennesker i mit liv, som jeg ikke oplevede støttede mig og min rejse
 • Fortrudt, tilgivet og rakt hånden ud efter nogle af de samme mennesker - blandt andre min far, som jeg ikke havde kontakt med i 8 år

...

Jeg går langt for at udleve mine drømme - jeg har betalt 30.000 kroner for at få hjælp til at skrive min første bog, og jeg har sagde mit faste job op for at springe ud som selvstændig, uden at have andet end en kassekredit og tillid til min egen intuition at støtte mig til.

Senest er jeg flyttet ind i et skønt hus ved havet, noget jeg har drømt om hele mit liv.

...

Jeg er færdig med at gå på kompromis med mig selv og mine værdier for at passe ned i samfundets firkantede kasser. Det nytter sgu ikke noget, når nu jeg er født trekantet!

Jeg er på en livslang rejse over en livslang bro - og jeg går den med glæde, for der er ikke andre veje for mig at gå.

 • Filucka

  “Filucka er et utroligt reflekteret menneske, der arbejder efter et højt etisk kodeks for at give sine medmennesker den bedste chance i livet. Hun er en kompetent samarbejds- og sparringspartner, der altid forsøger at se tingene fra flere sider. Filucka er samtidig i stand til at gennemskue folks bullshit og kan på så fin en måde motivere folk til at gøre deres bedste. Hun tager sig selv seriøst, går ikke på kompromis med sit eget værd og springer ikke over hvor gærdet er lavest, selvom det oftest vil være nemmere. Hun er en hårdtarbejdende ildsjæl, som inspirerer folk omkring hende. ”

  Tidligere kollega og veninde